București (Sector 1)

Orasul cu cei mai multi locuitori din tara, pe primul loc in topul centrelor industriale si comerciale din Romania si al zecelea oras din Uniunea Europeana dupa numarul de locuitori, Bucurestiul este unul dintre orasele din Romania cu o istorie bogata, construita insa si pe legende inedite. Se spune ca privind Bucurestiul nu exista cale de mijloc: ori il iubesti ori nu-ti place deloc.

Cea mai cunoscuta legenda este cea a ciobanului Bucur, despre care se crede ca si-a adus turna de oi in zona si, odata cu trecerea timpului si dupa ce s-au adunat mai multi locuitori, Bucur  si-a denumit targul dupa propriul nume. Aceasta nu este singura legenda legata de cum a fost intemeiat Bucurestiul. Potrivit unei alte variante a povestilor existenta orasului este strans legata de Mircea cel Batran, iar povestile sunt nenumarate privind primele momente din istoria Bucurestiului. Ceea ce este insa cert e faptul ca asezarea a fost atestata documentar de un act emis de Vlad Tepes, in septembrie 1459.

Printre primele institutii care au aparut in Bucurestiul asa cum il stim astazi au fost Teatrul National, Gradina Cismigiu, Cimitirul Serban Voda, Societatea Filarmonica si, desigur, Universitatea din Bucuresti si Gara de Nord.

Astazi, orasul este un amestec intre nou si vechi, modern si traditional, ceea ce ofera originalitatea si farmecul pe care il cauta turistii ce aleg Romania drept destinatie. Cu o viata de noapte vie, localuri colorate, atractii turistice, dar si un numar ridicat de tineri care vin in Capitala din toate colturile tarii, Bucurestiul ocupa astazi pozitii fruntase in multe topuri realizate de turistii straini, in cautare de atractii inedite.